12. srpna 2016

Vepřové maso Colombo

Pro 4 osoby: 200 g strouhaného kokosu, 1 kg vepřového masa, 3 cibule, 3 stroužky česneku, 2 červené chilli papričky, 3 lžíce oleje, sůl, 2 lžíce kari, 2 cukety, 2 papájí, velké mango, 2-3 lžíce limetkové šťávy
Kokos přelijeme ¾ vroucí vody a necháme 10 minut odstát. Rozmixujeme, scedíme a kokosové mléko zachytíme. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na proužky. Česnek a chilli papričky nasekáme. Kousky masa prudce orestujeme na rozehřátém oleji. Přidáme cibuli, česnek a chilli papričky. Podle chuti zaprášíme kari kořením a krátce osmahneme. Potom zředíme kokosovým mlékem a krátce povaříme. Vše z pánve dáme do ohnivzdorné formy a v předehřáté troubě při vyšší teplotě zapékáme 50 minut. Cukety nakrájíme na plátky, papáje na kousky, mango na kostky. Spolu se 200 ml vody přidáme 15 před koncem pečení k masu. Dochutíme solí a limetkovou šťávou.
Příprava 1 ¾ hodiny, 1 porce 690 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat