4 vepřové kotlety bez kosti (500-600 g), mletý pepř, sůl, 1 nožička klobásy, 100-150 g žampionů, 2 cibule, 4 plátky tvrdého sýra, asi 1,5 dl sladké smetany, tuk na vymazání zapékací misky
Kotlety naklepeme, na několika místech nařízneme, okořeníme a osolíme. Maso vložíme na dno tukem dobře vymazané zapékací misky a posypeme na kolečka nakrájenou klobásou. Přidáme očištěné, na plátky pokrájené žampiony, část cibule pokrájené na kolečka a poklademe plátky tvrdého sýra. Poslední vrstvu tvoří kolečka cibule. Vše zalijeme smetanou, přiklopíme pokličkou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme doměkka. Před dokončením tepelné úpravy pečeme odkryté.
Žádné komentáře:
Okomentovat