13. srpna 2016

Plněné zapékané omelety

200 g hladké mouky., 2 vejce., 250 ml mléka., 1/8 l uhličité minerální vody., 5 lžic oleje., 1 cibule., 500 g mletého masa., 2 stroužky česneku, 2 pórky., 300 g rajčat., 100 g tvrdého sýra., sůl., cayenský pepř., sladká mletá paprika., petrželka.,
Mouku rozmícháme s vejci, solí a mlékem. Přilijeme minerální vodu a vymícháme hustší, ale tekuté těsto, které necháme chvíli odpočinout. Na oleji zatím orestujeme cibuli s česnekem, přidáme mleté maso a za stálého míchání podusíme. Pórek nakrájíme na kolečka a spařená rajčata na menší kousky. Vše vmícháme do mletého masa spolu s nasekanou petrželkou a okořeníme. Touto směsí plníme omelety, které zavineme a naskládáme do pekáčku. V závěru jej posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat