12. srpna 2016

Slezské smotky se šťouchaným bramborem a kysaným zelím

700 g. vepřové kýty,sůl,pepř, drcený kmín,česnek, cibule,0,5 kg. kysaného zelí,1 kg. brambor,150 g. anglické slaniny,petrželka, olej
Kýtu nakrájíme na malé plátky, které naklepeme, posolíme, pokmínujeme a potřeme česnekem. Plátky masa zatočíme, zprudka orestujeme, potom podlijeme, přidáme cibuli a upečeme. Šťouchané brambory: Vařené brambory lehce rozmačkáme, přidáme posekanou kudrnku a okořeníme. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a osmahneme. Poté přidáme k bramborám. Zamícháme a naběračkou uděláme kopečky, které zapečeme v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat