12. srpna 2016

Žebírka na sladkokyselo

Pro 4 osoby si připravíme – 200 g malých cibulek., 500 g brambor., 1,2 kg vepřových žebírek., pórek., 2 – 3 lžičky koření chilli., 6 lžic oleje., 330 ml ananasové šťávy bez cukru., 300 ml octa (ovocného)., sůl., 1 – 2 lusky papriček chilli., 4 lžíce pikantního kečupu., 1 – 2 lžičky cukru.,
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky nebo na špalíčky. Brambory oloupeme, omyjeme a rozkrájíme na kostičky. Žebírka omyjeme a osušíme. Potřeme solí a chilli. V ohnivzdorné míse rozpálíme olej a v něm žebírka po obou stranách opečeme. Přidáme k nim nakrájenou cibuli a brambory. Zalijeme 250 ml octa a ananasovou šťávou. Pečeme pod pokličkou v předehřáté troubě (elektrický sporák 200° C., horkovzdušná trouba 175° C., plyn stupeň 3) přibližně 45 minut. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější špalíčky. Papričky chilli očistíme, omyjeme a po délce rozřízneme. Vyjmeme jadérka a nakrájíme na kroužky. Obojí přidáme 20 minut před koncem pečení k žebírkům. Přilijeme ¼ l vody a kečup. Omáčku dochutíme soli, cukrem a zbylým octem. ©
Doba přípravy asi 1 ¼ hodiny., porce přibližně 4410 kJ / 980 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat