12. srpna 2016

Závitky dvou barev - s kapustou a bramboro-houskovými knedlíky

2 silnější plátky masitější vepřové krkovice,4 tenké plátky uzené krkovice,100 g anglické slaniny,2 lžíce vepřového sádla,menší kadeřavá kapusta,1 cibuli
Knedlíky: 500 g syrových strouhaných brambor,2 - 3 housky,2 vejce,hrubá mouka,česnek, majoránku, sůl,párátka
Plátky krkovice lehce naklepeme, potřeme trochou prolisovaného česneku, utřeného se solí, posypeme majoránkou a na každý položíme 2 tenké plátky uzené krkovice.Zavineme, zajistíme párátky, v zapékacím kastrolu na rozpáleném sádle prudce ze všech stran osmahneme a vyjmeme. Na jejich místě zpěníme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme proužky anglické slaniny a po chvíli i kapustu, rovněž pokrájenou na široké pruhy.Zalijeme trochou vody s rozmíchanou česnekovou pastou, okořeníme majoránkou a dobře promícháme.Přidáme závitky, překryjeme kapustou a pod poklicí podusíme.Asi po 20 minutách poklici sejmeme, kapustu ze závitků shrneme a v předehřáté troubě vše při 200°C dopečeme.Mezitím v míse smícháme nastrouhané brambory s vejcem, lžící majoránky, solí a na kostičky nakrájenou houskou, podle potřeby zahustíme hrubou mouku.Po důkladném promíchání rozdělíme na 6 částí a z každé vytvoříme s pomocí mouky kulatý knedlík.Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 25 - 30 minut. Hotové knedlíky po okapání po třech položíme na talíře, překrojíme, nebo roztrhneme vidličkami, vedle narovnáme kapustu a na ni závitky, které nezapomeneme zbavit párátek.

Žádné komentáře:

Okomentovat