12. srpna 2016

Sváteční vepřová roláda

600 g libové vepřové plece nebo vykostěné vepřové krkovičky, mletý pepř, sůl, hořčice na potření, 2 lžíce oleje, 1 lžička hladké mouky
Náplň: 100 g měkkého salámu, 1 lžíce oleje, 2 vejce, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 lžíce sterilované kukuřice
Vepřové maso rozkrojíme na tenký souvislý plát, naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme hořčicí, poklademe náplní a pevně stočíme v roládu. Ovineme ji nití a opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji. Podlijeme ji vodou a pečeme doměkka. Během pečení ji přeléváme vypečenou šťávou, obracíme a podle potřeby podléváme horkou vodou. Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody a krátce povaříme. Roládu zbavenou nití pokrájíme na porce, přelijeme šťávou a podáváme s bramborovou kaší nebo dušenou rýží, doplníme zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat