12. srpna 2016

Vepřová panenka s bylinkami a hořčici

Pro 4 osoby: 500 g vepřové panenky, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 200 g šalotek, po 1 svazku bazalky a petrželky, 3 lžíce plnotučné hořčice, 150 ml zeleninového vývaru z kostky, 150 g zakysané smetany, 2 lžíce citronové šťávy
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme a krátce opečeme oloupané šalotky. Posypeme cukrem a necháme je zkaramelizovat. Opláchneme a osušíme bazalkou a petrželku. Otrháme lístky a najemno je nasekáme. Polovinu smícháme s hořčicí. Směsí potřeme maso, podlijeme je vývarem a přikryté dusíme 10 minut. Zbývající bylinky smícháme se zakysanou smetanou. Maso vyjmeme, zabalíme do fólie a necháme 5 minut odpočinout. Do vydušené šťávy zamícháme připravenou bylinkovou smetanu, osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s těstovinami a omáčkou.
Příprava 35 minut, tepelná úprava 10 minut, na osobu 460 kcal, 24 g bílkovin, 34 g tuků, 13 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat