12. srpna 2016

Chalupářsky šmitec-recept

400 g vepřového masa (plec, ramínko), mletý pepř, sladká a pálivá paprika, sůl, 2-4 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, 150 g žampionů, 1 cibule, 200 g sterilované kapie, kečup, nastrouhaný křen
Maso nakrájíme na větší nudličky, okořeníme, osolíme, promícháme s rozetřeným česnekem, zakapeme worcesterskou omáčkou a necháme asi 1 hodinu v chladnu odležet. Maso vložíme na rozehřátý olej a zvolna opékáme. Přidáme očištěné a na plátky pokrájené žampiony, cibuli pokrájenou na hrubší kousky, nudličky kapie, zalijeme kečupem, podlijeme malým množstvím vody a podusíme doměkka. Porce pokrmu posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a podáváme s bramborovými hranolky.

Žádné komentáře:

Okomentovat