12. srpna 2016

Masové chop suey

600 g libového vepřového masa, cibule., konzerva bambusových výhonků (227 g)., 250 g sójových výhonků., stroužek česneku., dl čínského kuřecího vývaru (vývaru z kostky bujónu)., 2 lžíce sójové omáčky., 2 lžíce oleje., sůl
V rendlíku 2 minuty povaříme očištěné sójové výhonky a v sítu je důkladně odcedíme. Z bambusových výhonků slijeme nálev a namočíme je na 15 minut do vlažné vody. Scezené je pak nakrájíme na úzké proužky. Maso pokrájíme na kostičky a mírně osolené společně a mírně osolené společně s prolisovaným česnekem osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji  dohněda. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, podlijeme vývarem a když cibule změkne, vmícháme bambusové výhonky a po chvilce ještě sójové výhonky a krátce podusíme. Nakonec zakapeme sójovou omáčkou a ihned podáváme. 


Žádné komentáře:

Okomentovat