12. srpna 2016

Přírodní řízky s mrkvovými nudlemi

Pro 4 osoby: svazek mrkve, sůl, svazek kerblíku, lžíce cukru, 250 g širokých plochých nudlí, 4 lžíce slunečnicových semínek, 3 lžíce změklého másla, žloutek, lžíce mletých lískových oříšků, 4 vepřové řízky (po 150 g), 2 lžíce oleje, pepř
Mrkev omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kolečka a vaříme 6 minut v osolené vodě. Kerblík omyjeme, osušíme a posekáme. Mrkev scedíme, necháme okapat, smícháme s cukrem a kerblíkem. Nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, necháme okapat a vmícháme do mrkve. Slunečnicové semínka nasucho opražíme a necháme vychladnout. Nahrubo je posekáme a smícháme s máslem, žloutkem a oříšky na pastu. Gril v troubě předehřejeme na 250 stupňů. Řízky omyjeme, osušíme a opékáme na oleji z každé strany 4 minuty. Maso vyjmeme, osolíme a opepříme. Potřeme oříškovou pastou a zapékáme pod grilem 3-4 minuty. Podáváme s mrkvovými nudlemi.
Příprava 20 minut, vaření 15 minut, na osobu 850 kcal, 28 g bílkovin, 50 g tuků, 55 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat