12. srpna 2016

Uzená kotleta s jogurtem

Pro 1 osobu: 200 ml zeleninového vývaru z kostky, 200 g růžičkové kapusty, sůl, uzenou kotletu, 2 cibule, lžící oleje, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 2 lžíce bílého jogurtu, lžíce sekané pažitky
V zeleninovém vývaru povaříme 15 minut růžičkovou kapustu. Brambory oloupeme, omyjeme a rozpůlíme. V osolené vodě je vaříme 15 minut. Uzenou kotletu opláchneme a osušíme. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej. Kolečka cibule a maso na ném za stálého obracení 5 minut opékáme. Nakonec kotletu opepříme a vyjmeme z pánve. Uvařené brambory slijeme a ve výpeku opečeme dozlatova. Přidáme růžičkovou kapustu i s vývarem a krátce povaříme. Osolíme, opepřímea okořeníme muškátovým oříškem. Navrch dáme uzenou kotletu a cibulové kroužky. Podáváme s bílým jogurtem a posypeme sekanou pažitkou.
Příprava 40 minut, 1 porce 520 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat