12. srpna 2016

Vepřové kotlety s ořechovou nádivkou

4 vyšší libové vepřové kotlety, ½ pomeranče, 50 g ořechových jader, 2 šálky hrubě strouhané strouhanky, sůl, pepř, 30 g másla, cibule, 40 g másla na potření kotlet
Vyšší vepřové kotlety podélně nařízneme a uděláme kapsu. Cibuli jemně usekáme, osmahneme ji na másle, přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a vylisovanou šťávu z pomeranče, drobně usekané ořechy, sůl, pepř a hrubou strouhanku. Touto směsi naplníme kapsy v kotletách, okraje sepneme párátky a kotlety vložíme na dobře vymazanou mísu, navrch je zakryjeme plátkem alobalu a ve středně vyhřáté troubě pečeme hodinu. Kotlety pak odkryjeme a za občasného potírání máslem a zbytkem pomerančové šťávy je dopečeme. Podáváme s opečenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat