12. srpna 2016

Kotlety se zeleninou

Pro 4 osoby si připravíme – 500 g mrkve., 3 pórky., 3 cibule., 3 lžíce másla nebo rostlinného tuku., 1/8 l zeleninového vývaru z kostky., 2 lžíce oleje., 4 vepřové kotlety (po 180 g)., bílý pepř., sůl., ¼ l mléka., balení bramborové kaše (4 porce)., několik snítek petrželky na ozdobení.,
Mrkev a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibule oloupeme, jednu z nich si nasekáme najemno a zbylé nakrájíme na kroužky. V kastrole rozpálíme dvě lžíce tuku. Najemno nasekanou cibuli na něm necháme zesklovatět. Pak přidáme mrkev i pórek a osmahneme. Zalijeme zeleninovým vývarem a zhruba 10 minut povaříme. Na pánvi rozpálíme olej a kotlety na něm z každé strany asi 5 minut opékáme. Osolíme a opepříme, přidáme cibulové kroužky a opékáme společně. Pak si připravíme kaši – přivedeme k varu 500 ml vody s vrchovatou lžičkou soli. Hrnec sejmeme z plotýnky a přilijeme mléko. Vsypeme bramborovou kaši v prášku a necháme asi minutu bobtnat. Ještě jednou důkladně promícháme. Přidáme zbylou lžíci tuku. Petrželku až na několik lístků na ozdobení najemno nasekáme. Kotlety, zeleninu a kaši s cibulovými kroužky rozložíme na mísu. 
Doba přípravy asi 30 minut., porce přibližně 2010 kJ / 480 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat