12. srpna 2016

Vepřový řízek s paprikami

Pro 4 osoby: 500 g paprik, 150 g fenyklu, stroužek česneku, 8 malých vepřových řízků, lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, 150 ml bílého vína, 2 lžíce pomerančové šťávy, 20 ml anýzovky, sůl, mleté chilli, trocha petrželky a kopru na ozdobu
Papriky očistíme, omyjeme, zbavíme semeníku a lusky nakrájíme na nudličky. Fenykl očistíme, omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a najemno posekáme. Maso omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, opepříme, obalíme v mouce. Na rozehřátém oleji ji opékáme po obou stranách 3 minuty. Osolíme a poté udržujeme v teple. Zeleninu a česnek osmahneme na vypečeném tuku. Přilijeme bílé víno, pomerančovou šťávu a anýzovku a částečně svaříme. Osolíme, opepříme a okořeníme chilli. Zeleninu a Řízky upravíme na mísu, ozdobíme bylinkami a podáváme.
Příprava 35 minut, na osobu 420 kcal, 28 g bílkovin, 27 g tuků, 12 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat