12. srpna 2016

Vepřové plátky na grilu

Na 4 porce: 800 g vepřové pečeně bez kosti, 4 lžíce oleje, sůl, drcený pepř, papriku, lilek, cuketu, 4 větší brambory, 2 dl zakysané smetany, 2 stroužky česneku, alobal
Pečení nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme, posypeme drceným pepřem, potřeme olejem a necháme několik minut odležet. Brambory omyjeme, položíme na alobal, přidáme kousek másla, osolíme a zabalíme. Dáme je na plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě 40 minut. Lilek, cuketu a papriku nakrájíme na plátky. Maso a zeleninu opečeme na grilu a naskládáme na talíř. Do smetany prolisujeme česnek a osolíme. Brambory částečně rozbalíme a na hoře v nich vykrojíme důlek, do kterého dáme trochu smetany. Zbylou podáváme zvlášť.
Příprava 1 hodina, 1 porce 820 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat