13. srpna 2016

Kofta kari – masové kuličky

Pro 4 osoby: šafrán, 200 g cibule, koriandr, 20 g zázvoru, 500 g mletého masa, vejce, 8 lžic mouky z cizrny, sůl, cayenský pepř, 2 lžíce Garam masala, olej, 200 g rajčat, 36 neloupaných mandlí, 2 stroužky česneku, lžičku kurkumy, ½ lžičky kmínu, 150 g jogurtu
Šafrán rozpustíme ve 2 lžících vroucí vody. Polovinu cibule, koriandr a zázvor nasekáme. Maso smícháme s vejcem, cibuli, 2 lžícemi mouky, polovinou koriandru, zázvorem, solí, pepřem, Garam Masala a rozpuštěným šafránem. Z masové směsi uděláme 12 kuliček, do každé vložíme 3 mandle. V 10 lžících vody rozmícháme zbylou moku a směsi kuličky potřeme. Na rozehřátém oleji opékáme kuličky 5 minut a necháme okapat. Zbylou cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata na kostky. Česnek nasekáme. Spolu s cibuli opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme kurkumu a 4 lžíce vody a přibližně 2 minuty dusíme. Zamícháme rajčata a kmín. Povaříme 5 minut. Přidáme jogurt, sůl a 1/8 l vody a krátce povaříme. Do omáčky vložíme masové koule a posypeme koriandrem. Při mírné teplotě ještě 8 minut povaříme.
Příprava 45 minut, 1 porce 530 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat