13. srpna 2016

Plněné cukety Bhara

6 malých cuket, 350 g mletého masa (hovězí nebo skopové), 3 plátky hovězího nebo skopového masa, cibule, stroužek česneku, rajče nebo lžička rajského protlaku, zelená petržel, několik lístků máty, hrst rýže, na špičku nože arabského koření bhara (lze nahradit Harissou), lžíce rajského protlaku, malá mrkev, citronová šťáva, olej, sůl
Nejprve si připravíme nádivku: předmáčíme si hrst rýže (asi čtvrt hodiny), mleté maso osolíme, přidáme cibuli, česnek, rýži, petržel, mátu, koření bhara, nadrobno nakrájené rajče a tím vším naplníme opatrně vydlabané cuke-ty - jen asi do tří čtvrtin, protože nádivka nabyde. V hrnci rozpálíme olej, dáme na něj plátky masa, nakrájenou mrkev a vydlabanou dřeň z cuket. Vložíme naplněné cukety, zatížíme pokličkou, zalijeme slanou vodou, ve které rozmícháme lžíci protlaku a pomalu vaříme skoro hodinu. Pak omáčku slijeme, přecedíme, podle chuti přidáme citronovou šťávu. Na jednu mísu dáme cukety, na druhou plátky masa a přelijeme omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat