12. srpna 2016

Uzená krkovička s houbovou omáčkou a šiškami

1 kg uzené krkovičky,100 g žampionů,100 g hlívy,100 g lišek,200 ml smetany,sůl,jíška,2 lžíce másla,1 cibule,pepř,houbový vývar,ocet,5 stroužků česneku
na šišky: ½ kg hrubé mouky,sůl,20 g kvasnic,¼ l mléka,vejce
Krkovičku povaříme s několika stroužky česneku. Na másle osmažíme cibulku, přidáme nakrájené houby a orestujeme. Zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Omáčku zahustíme jíškou a povaříme. Před podáváním dochutíme pepřem a solí, přidáme smetanu a krátce povaříme. Okyselíme octem dle chuti.
Šišky: Uděláme těsto z mouky, soli, kvasnic, mléka , vejce a lžičky sádla. Vypracujeme a necháme odpočinout. Pak těsto rozválíme, potřeme sádlem a přeložíme jako listové alespoň 2x. Pak ho rozválíme na úzké pásy a pečeme lámané v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat