12. srpna 2016

Vepřová roláda z bůčku

2 kg libového vepřového bůčku, sůl, pepř, lžička mletého zázvoru, 2 jablka, 250 g švestek (bez pecek), svazek polévkové zeleniny, cibule, ½ l vývaru z masoxu, lžíce mouky, ½ šálku šlehačky
Maso rozřízneme tak, aby se dále rozevřít jako kniha. Kůži nařízneme do kosočtverců, potřeme na obou stranách solí a pepřem a vnitřní stranu posypeme zázvorem. Proužky jablek a švestky rozdělíme na maso, to srolujeme kůží ven, svážeme nití a položíme na rošt v troubě, pod který položíme pekáč s trochou vody. Při teplotě 225 stupňů pečeme. Po 15 minutách přidáme očištěnou nadrobno nakrájenou polévkovou zeleninu, čtvrtky cibule a polovinu vývaru. Pečení občas poléváme a postupně doléváme vývar. Šťávu z pečeně scedíme, uvedeme do varu, mouku se smetanou rozkvedláme, promícháme se šťávou, osolíme a opepříme. 
Pro 6 osob: 106 g bílkovin, 336 g tuků, 233 g glycidu, na osobu 1305 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat