12. srpna 2016

Nadívaná uzená pečínka

Pro 4 osoby: 750 g uzené kotlety vcelku, plátek toastového chleba, snítku tymiánu, šalvěje a bazalky, 200 g smetanového sýra s bylinkami, žloutek, bílý pepŕ, 500 gcukety, 2 rajčata, 2 lžíce olivového oleje, balení kousků rajčat s cibulí a česnekem, sůl, párátka, režnou nit
Uzené maso omyjeme, osušíme a podélně nařízneme hlubokou kapsu. Bylinky opereme, dosucha vytřeme a nadrobno nasekáme. Smícháme smetanový sýr, žloutek, rozdrobený toastový chleb a bylinky. Opepříme a pak touto směsi rovnoměrně plníme uzené. Kapsu pečlivě uzavřeme párátky a ovážeme režnou nití tak, aby obsah při pečení nevytékal do pekáčku. Pekáč nejprve vypláchneme studenou vodou a pak o něho vložíme maso. Pecieme jej v předehřáté troubě 45 minut. Cukety a rajčata očistíme a omyjeme. Cukety nakrájíme na kolečka, rajčata na kousky. Cukety pak 3 minuty smažíme na oleji. Přidáme nakrájené rajčata a kořeněné rajčatové kousky a prohřejeme. Vše osolíme a opepříme. Při podávání klademe maso na zeleninu.
Příprava 1 hodina, 1 porce 580 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat