13. srpna 2016

Krakonošův dlabanec

Suroviny : I. varianta:500 g plecka., 200 g točeňáku., 1 cibule., 200 g žampionů nebo čerstvých hub., sůl., pepř., 2-3 lžíce kečupu., olej., 200 g cihly
II.varianta:Čerstvé houby na smaženici., pepř., sůl., cibule., 1 lžička koření na čínu., zakysaná smetana
Na bramboráky:Asi 750 g syrových nastrouhaných brambor., česnek podle chuti., 2 vajíčka.,
polohrubá mouka podle potřeby na zahuštění těsta., sůl., mletý pepř., kmín., majoránka., 2 lžíce posekané petrželky
Pracovní postup:I.varianta - masová směs:Maso se nakrájí na malé kostičky, salám i žampiony na plátky, cibule na kostičky. A všechno se dá dusit na olej. Na závěr se přidá kečup a nechá se ještě chvilku povařit.
II.varianta - houbová smaženice:Na olej se dá pokrájená cibule a pokrájené houby, osolí se opepří a přidá se koření na čínu a všechno se podusí doměkka. Na závěr se přidá zakysaná smetana.
Na bramboráky:Vypracujeme těsto a dáváme smažit na rozpálený olej. Usmažíme větší bramboráky. Na polovinu bramboráku dáme směs masa nebo smaženice a přehneme. Bohatě posypeme najemno nastrouhanou cihlou.

Žádné komentáře:

Okomentovat