12. srpna 2016

Zapečená panenka v listovém těstě se švestkovou omáčkou

800 g vepřové panenky,100 g listového těsta,hladká mouka, 1 vejce,sůl,pepř,
na omáčku: 50 g švestkových povidel,50 g čerstvých nebo kompotových švestek,cukr dle chuti,200 ml mléka,100 hladké mouky
Panenku očistíme a osolíme, listové těsto vyválíme na šířku větší než panenka. Panenku zabalíme do těsta, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předem rozehřáté trouby asi na 30 minut.
Zatím si připravíme omáčku: Mléko rozšleháme s moukou, dáme do kastrolu a přivedeme k varu. Přidáme švestková povidla a rozmixované švestky. Povaříme a dochutíme solí a cukrem. Upečenou panenku nakrájíme šikmo a z půlky poléváme omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat