12. srpna 2016

Vepřové plátky s vaječnými závitky

Pro 4 osoby: 300 g přírodní rýže, sůl, 2 vejce, lžíce mléka, 250 g žampionů, svazek jarní cibulky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 500 g vepřových plátků, 3 lžíce sójové omáčky, po lžící zelených a červených zrnek pepře, několik lístků hladké petrželky na ozdobu
Rýži vaříme v 600 ml osolené vody 20 minut. Vodu slijeme. Rozmícháme vejce s mlékem, mírně osolíme. Na pánvi rozpustíme máslo a usmažíme na něm z vaječného mléka tenké omelety. Srolujeme je a nakrájíme na špalíčky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na šikmé proužky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm prudce osmahneme. Přidáme houby a cibuli a spolu s masem zhruba 5 minut dusíme. Ochutíme sójovou omáčkou, solí, zeleným a červeným pepřem. Masovou směs s rýži a vaječnými závitky upravíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Příprava a vaření 55 minut, na osobu 650 kcal, 32 g bílkovin, 31 g tuků, 56 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat