13. srpna 2016

Řecká roláda z mletého masa

Na 6 porcí potřebujeme: malou cibuli, stroužek česneku, 500 g míchaného mletého masa, 2 vejce, sůl, mletý pepř, po ½ lžící sušeného tymiánu a majoránky, 2 lžíce olivového oleje, 300 g kořeněného čerstvého sýra, 3 tyčky bílého celeru, červený paprikový lusk, 100 g černých nebo zelených oliv bez pecky, 150 g dušené rýže
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Z mletého masa, vajec, cibule a česneku uhněteme masové těsto. Okořeníme solí, pepřem a kořením. Olejem potřeme alobal a na něm z masového těsta rozválíme 1 cm silný obdélník. Na něj dáme 2 třetiny sýra. Opereme celer, zbavíme kořenů a listů a nakrájíme na 3 cm dlouhé tenké proužky. Papriku opereme, rozčtvrtíme, zbavíme stonku a jádřince. Nakrájíme ji na proužky. Připravenou zeleninu a nasekané olivy smísíme s rýži a dáme na mleté maso. Masové těsto pomocí alobalu opatrně podélně zarolujeme. V pekáči rozehřejeme zbylý olivový olej a dáme do něj masovou roládu. Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Pak na roládu nasypeme zbylý sýr a pečeme ještě 15 minut. Vhodnou přílohou je rajská omáčka.
Porce obsahuje 23 g bílkovin, 30 g tuků, 13 g sacharidů, 430 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat