13. srpna 2016

Sekaná pečeně v listovém těstíčku

Pro 4 osoby: 4 vejce, žemli z předešlého dne, 4 cibule, 750 g mletého masa, sůl, pepř, mletou papriku, 3 plátky mraženého listového těsta, 500 g žampionů, svazek petrželky, svazek pažitky, lžící oleje, 2 lžíce másla, lžící hladké mouky, ½ kelímku smetany ke šlehání, 400 ml zeleninového vývaru z kostky, citronovou šťávu, listy salátu, petrželku a plátky rajčat na ozdobení
3 vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Housku namočíme do studené vody. Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Listové těsto necháme rozmrazit. Žampiony očistíme, polovinu množství rozsekáme nadrobno, ostatní nakrájíme na plátky. Mleté maso smícháme s kostičkami cibule, vymačkanou houskou a syrovým vejcem. Dochutíme solí, pepřem a paprikou. Zformujeme šišku do středu vtiskneme vařená vejce a vložíme ji na vymazaný plech. Pečeme v horké troubě při vyšší teplotě 45 minut. Upečenou sekanou necháme 10 minut odpočinout. Zelené bylinky opláchneme a necháme okapat. Petrželku usekáme, pažitku nakrájíme na roličky. Rozehřejeme olej a v něm dozlatova osmažíme 2 nakrájené cibule a rozsekané žampiony. Dochutíme solí a pepřem a necháme trochu vychladnout. Nakonec vmícháme bylinky. Na pomoučeném válu vyválíme z listového těsta placku a naneseme na ní houbovou nádivku, okraje těsta necháme volné a zvlhčíme je vodou. Doprostřed položíme šišku sekané, zabalíme, okraje přitiskneme a potřeme troškou rozšlehaného vejce. Pečeme v horké troubě při vyšší teplotě 15 minut. Zbylou cibuli a plátky žampionů osmažíme v horkém tuku, zapršíme moukou a opražíme. Za stálého míchání přilijeme smetanu a zeleninový vývar, krátce povaříme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Hotovou sekanou pečení upravíme na servírovací mísu pouze s malým množstvím omáčky. Ozdobíme ji listy salátu, petrželkou a plátky rajčat. Žampionovou omáčku podáváme zvlášť.

Příprava 1 ½ hodiny, 1 porce 850 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat