13. srpna 2016

Závitky s pestem a mletým masem

Pro 4 osoby: 600 g mraženého listového těsta, 100 g omáčky pesto, 6 jarních lahůdkových cibulek, 300 g mletého masa, 2 lžíce zakysané smetany, lžíce strouhaného parmazánu, vejce, sůl, pepř, vaječný žloutek
Plátky listového těsta necháme rozmrazit. Vždy 2 složíme k sobě tak, aby se částečně překrývaly, rozválíme je na obdélníky a potřeme pestem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Cibuli očistíme, omyjeme a najemno posekáme. Smícháme mleté maso, cibuli, zakysanou smetanu, parmazán a vejce, osolíme a opepříme. Hmotou potřeme těsto, ponecháme volné okraje 1 cm. Okraje těsta z užší strany přeložíme přes náplň. Pak po delší straně svineme. Plech vyložíme papírem na pečení. Na plech poskládáme závitky švem dolů. Bílek rozšleháme s lžící vody a směsi závitky potřeme. Pečeme 25 minut, poté necháme vychladnout a podáváme nakrájené na plátky.

Příprava a pečení 50 minut, na osobu 770 kcal, 27 g bílkovin, 65 g tuků, 21 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat