12. srpna 2016

Mletý sýrový řízek

400 g vepřového masa (libový bůček, plec, ramínko), 120 g tvrdého sýra, 1 dl mléka, 1 vejce, mletý pepř, tymián, sůl, 2 lžíce strouhanky, 1 vejce, trochu mléka a strouhanka na obalení, tuk na smažení
Vepřové maso spolu se sýrem umeleme na masovém mlýnku, přidáme mléko, vejce, okořeníme a osolíme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Necháme alespoň 2 hodiny odležet. Z odleželé hmoty tvarujeme oválné řízky, které namáčíme do vajec rozšlehaných s mlékem a do strouhanky. Vkládáme je do rozehřátého tuku a smažíme po obou stranách dozlatova. Usmažené řízky odložíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk a podáváme s vařenými brambory nebo bramborovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat