12. srpna 2016

Vepřové po čínsku

Pro 4 osoby si připravíme – 250 g vepřové kýty., 200 g mraženého hrášku., po lusku červené a žluté papriky., 3 pórky., 50 g sójových výhonků., kousek (velikosti ořechu) čerstvého zázvoru., 3 lžíce oleje., 125 ml sladkokyselé asijské omáčky., chilli koření., sůl., pepř., 1 – 2 lžíce sójové omáčky., trochu citronové šťávy., chilli papričky a meduňku na ozdobení.,
Hrášek necháme rozmrazit. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky, pórky pečlivě očistíme a pokrájíme na špalíky zhruba 4 cm dlouhé. Sójové výhonky opereme a osušíme, zázvor oloupeme a opatrně nakrájíme na jemné kostičky. Maso omyjeme, osušíme a ostrým nožem, nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm zhruba 2 minuty opékáme. Osolíme a opepříme přisypeme zázvor, papriku, pórek a za stálého míchání další přibližně 3 minuty směs opékáme. Potom přidáme rozmrazený a okapaný hrášek a celé výhonky, všechno opatrně zalijeme asijskou omáčkou, promícháme a necháme 2 minuty dusit. Nakonec směs dochutíme solí, chilli kořením, citronovou šťávou a sójovou omáčkou, hotový pokrm rozdělíme na čtyři nahřáté talíře, podle chuti ozdobíme celými chilli papričkami a meduňkou a podáváme s rýži.
Doba přípravy cca 30 minut., porce asi 920 kJ / 220 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat