12. srpna 2016

Vepřový bok plněný zelím

asi ¾ kg libovějšího vepřového bůčku, kmín, sůl, 1 cibule, 1-2 stroužky česneku
Náplň: 1 lžíce oleje, 1 cibule, 2-3 nožičky párku, ¼ kg kysaného zelí, mletá sladká a pálivá paprika
Do vepřového bůčku prořízneme kapsu a naplníme ji. Spíchneme párátkem nebo sešijeme nití, maso posypeme kmínem a osolíme. Dáme do pekáče, přidáme nahrubo pokrájenou cibulí, česnek a vložíme do předehřáté trouby. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou. Doměkka upečené maso zbavíme párátek nebo nití, pokrájíme na plátky a podáváme s bramborovými či houskovými knedlíky nebo vařenými brambory
Náplň: Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulí, přidáme na kolečka pokrájený párek, osmahneme, nakonec přidáme zelí a také osmahneme. Poprášíme mletou paprikou, promícháme a použijeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat