12. srpna 2016

Čína z vepřového masa

500-600 g vepřového masa z kýty, worcesterská omáčka, 2 lžíce oleje, 50-100 g solených arašídů, 1 sklenička sterilované zeleninové směsi, kečup, mletý pepř, chilli a kari koření, sůl, pokrájený pórek na ozdobení
Vepřové maso pokrájíme na nudličky, zakapeme worcesterskou omáčkou a dáme nejméně na 2 hodiny do chladna odležet. Potom maso vložíme na rozehřátý olej a zvolna opékáme. Přidáme arašídy, scezenou na menší kousky pokrájenou sterilovanou zeleninu, kečup, okořeníme a osolíme. Podle potřeby podlijeme vodou nebo nálevem ze zeleniny a podusíme doměkka. Hotový pokrm rozdělíme na porce, posypeme kolečka pokrájeným pórkem. Podáváme s dušenou rýži.

Žádné komentáře:

Okomentovat