Bilky uslehame se 2 lzicemi studene vody na pevny snih. Osladime jej mouckovym cukrem. mouku promichame s polovinou skrobu a pecivovym praskem. Smes opatrne zamichame do snehu. Dva pecici plechy vylozime pergamenem. Z piskotoveho cesta naneseme lzici 7 pruhu. Polovinu posypeme mandlemi. Vlzime do trouby a peceme doruzova.Mezitim scedime kompot a stavu kratce povarime se zbylym cukrem. Zahustime skrobem a 2 minuty povarime. Vlozime visne a kompot nechame prochladnout.Upecene testo vyjmeme z trouby. Opatrne sejmeme pergamen a nechame prochladnout. Na kousky bez mandli naneseme visnovou napln. Na ni dame vrstvu uslehane smetany oslazene vanilinovym cukrem a priklopime druhou polovinou. Rezy prekrojime a pocukrujeme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
15. ledna 2017
Višňové řezy
Na 14 kousku: 100 g hladke mouky, 80 g skrobove moucky, 4 vejce, 150 g mouckoveho cukru, 1 vanilinovy cukor, 1 lzicku prasku do peciva, 2 lzice mandlovych lupinku, 1 visnovy kompot, 400 ml smetany na slehani
Bilky uslehame se 2 lzicemi studene vody na pevny snih. Osladime jej mouckovym cukrem. mouku promichame s polovinou skrobu a pecivovym praskem. Smes opatrne zamichame do snehu. Dva pecici plechy vylozime pergamenem. Z piskotoveho cesta naneseme lzici 7 pruhu. Polovinu posypeme mandlemi. Vlzime do trouby a peceme doruzova.Mezitim scedime kompot a stavu kratce povarime se zbylym cukrem. Zahustime skrobem a 2 minuty povarime. Vlozime visne a kompot nechame prochladnout.Upecene testo vyjmeme z trouby. Opatrne sejmeme pergamen a nechame prochladnout. Na kousky bez mandli naneseme visnovou napln. Na ni dame vrstvu uslehane smetany oslazene vanilinovym cukrem a priklopime druhou polovinou. Rezy prekrojime a pocukrujeme.
Bilky uslehame se 2 lzicemi studene vody na pevny snih. Osladime jej mouckovym cukrem. mouku promichame s polovinou skrobu a pecivovym praskem. Smes opatrne zamichame do snehu. Dva pecici plechy vylozime pergamenem. Z piskotoveho cesta naneseme lzici 7 pruhu. Polovinu posypeme mandlemi. Vlzime do trouby a peceme doruzova.Mezitim scedime kompot a stavu kratce povarime se zbylym cukrem. Zahustime skrobem a 2 minuty povarime. Vlozime visne a kompot nechame prochladnout.Upecene testo vyjmeme z trouby. Opatrne sejmeme pergamen a nechame prochladnout. Na kousky bez mandli naneseme visnovou napln. Na ni dame vrstvu uslehane smetany oslazene vanilinovym cukrem a priklopime druhou polovinou. Rezy prekrojime a pocukrujeme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat