15. ledna 2017

Cukrové kroužky

Na 8 kousku: 5 polevkovych lzic masla, spetka soli, 15 g drozdi, trocha cukru, 3 polevkove lzice masla, 200 g hladke mouky, 2 az 3 polevkove lzice tuku na vymazani plechu, vanilkovy cukor a mouckovy cukr na obaleni
Drozdi rozemneme s trochou cukru a rozredime malym mnozstvom vlazneho mlieka. Pridame trochu prosate hladke mouky a udelame ridke testo. Nechame je v teple vykynout.
Maslo utreme do peny, pridame vzesly kvasek a nakonec prosatou mouku. Dobre propracujeme v stejnorode testo. Z neho pak vykrajime pomoci vetsi a mensi sklenice krouzky, ktere by mely byt silne zhruba 1 cm.Krouzky dame na maslem vymazany plech a nechame priblizne 3 az 5 minut kynout. Rozpalime troubu a krouzky v ni upeceme docervena.Hotove vyndame a nechame uplne vystydnout. Na obaleni krouzku smichame mouckovy cukr s cukrem vanilinovym. Potom krouzky jeden po druhem rchle namocime ve studene vode, otreme a obalime v mouckovem a vanilinovym cukrem.Troubu znovu rozpalime, obalene krouzky dame na suchy plech a nechame je v troube zhruba 10 minut vysusit.

Žádné komentáře:

Okomentovat