Meloun omyjeme a rozkrojime na ctvrtiny. Lzickou vyjmeme seminka a masitou duzinu pokrajime na kosticky nebo kulatym vykrajovacem udelame male kulicky. Maliny peclive prebereme, rybiz otrhame z trapin a broskve nakrajime na kosticky. Zelatinu namocime do studene vody, aby nabobtnala. Potom ji rozpustime ve 100 ml horkeho sektu. Osladime cukrem a vanilinovym cukrem a okyselime citronovou stavou. Rozpustenou zelatinu zalijeme zbylym sektem. Oprane ovoce a matove listecky upravime do hlubsi misy nebo sirsich sklenic a zalijeme zelirujicim sektem. V chladnicce nechame zele nejlepe pres noc ztuhnout. Hotove muzeme jeste ozdobit nekolika listecky maty.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
15. ledna 2017
Vinné želé s ovocem
Pro 4 osoby: 1 maly meloun, 150 g malin, 150 g cerveniho rybizu, 2 kompotove broskve, 15 g zelatiny, 1 lahev sucheho sektu, 3 lzice citronove stavy, 100 g mouckoveho cukru, 1 vanilinovy cukor, listecky maty na ozdobeni
Meloun omyjeme a rozkrojime na ctvrtiny. Lzickou vyjmeme seminka a masitou duzinu pokrajime na kosticky nebo kulatym vykrajovacem udelame male kulicky. Maliny peclive prebereme, rybiz otrhame z trapin a broskve nakrajime na kosticky. Zelatinu namocime do studene vody, aby nabobtnala. Potom ji rozpustime ve 100 ml horkeho sektu. Osladime cukrem a vanilinovym cukrem a okyselime citronovou stavou. Rozpustenou zelatinu zalijeme zbylym sektem. Oprane ovoce a matove listecky upravime do hlubsi misy nebo sirsich sklenic a zalijeme zelirujicim sektem. V chladnicce nechame zele nejlepe pres noc ztuhnout. Hotove muzeme jeste ozdobit nekolika listecky maty.
Meloun omyjeme a rozkrojime na ctvrtiny. Lzickou vyjmeme seminka a masitou duzinu pokrajime na kosticky nebo kulatym vykrajovacem udelame male kulicky. Maliny peclive prebereme, rybiz otrhame z trapin a broskve nakrajime na kosticky. Zelatinu namocime do studene vody, aby nabobtnala. Potom ji rozpustime ve 100 ml horkeho sektu. Osladime cukrem a vanilinovym cukrem a okyselime citronovou stavou. Rozpustenou zelatinu zalijeme zbylym sektem. Oprane ovoce a matove listecky upravime do hlubsi misy nebo sirsich sklenic a zalijeme zelirujicim sektem. V chladnicce nechame zele nejlepe pres noc ztuhnout. Hotove muzeme jeste ozdobit nekolika listecky maty.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat