15. ledna 2017

Pruhovaná likérová bábovka

Na 18 kousku: 250 g mouckoveho cukru, 5 vajec, 2 vanilove cukry, 250 ml oleje, 250 ml vajecneho likeru, 125 g polohrube mouky, 125 g skrobove moucky, 1 prasek do peciva, 50 g horke cokolady, 50 g bile cokolady, tuk na vymazani a mouku na vysypani mouky
Vejce slehame s vanilinovym cukrem. Po lzicich pridavame prosaty mouckovy cukr, az je hmota napenena. Potom malym praminkem vlevame olej a vajecny liker. Nakonec postupne pridame prosatou mouku, promichanou se skrobovou mouckou a praskem do peciva. Formu na babovku vymazeme tukem a vysypeme moukou. Naplnime ji testem, ktere v predhrate troube upeceme. Babovku ponechame asi 15 minut zchladnout. Potom ji vyklopime z formy  na kuchynskou mrizku, aby zcela vychladla. Mezitim na vodny lazni rozohrejeme tmavou a svetlou cokoladu. Ozdobne ji v pruzich naneseme na babovku a polevu nechame dobre zaschnout. Pred podavanim moucnik uhledne nakrajime.

Žádné komentáře:

Okomentovat