Mléko, máslo, cukr a kakao svaříme a necháme úplně vychladnout. Do vychladlé hmoty zamícháme mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vejce. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. A teď pozor! Dáme do STUDENÉ trouby a pečeme na 150 stupňů asi 30-35 minut. Bábovka je velmi jemná, čokoládové chuti.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
15. ledna 2017
Vařená bábovka-vídeňská
1/4 l mléka,15 dkg másla (nebo jiného tuku),15 dkg cukru krupice,2 PL kakaa,30 dkg polohrubé mouky (může být i trochu víc podle hustoty),vanilkový cukr,prášek do pečiva,celé vejce
Mléko, máslo, cukr a kakao svaříme a necháme úplně vychladnout. Do vychladlé hmoty zamícháme mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vejce. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. A teď pozor! Dáme do STUDENÉ trouby a pečeme na 150 stupňů asi 30-35 minut. Bábovka je velmi jemná, čokoládové chuti.
Mléko, máslo, cukr a kakao svaříme a necháme úplně vychladnout. Do vychladlé hmoty zamícháme mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vejce. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. A teď pozor! Dáme do STUDENÉ trouby a pečeme na 150 stupňů asi 30-35 minut. Bábovka je velmi jemná, čokoládové chuti.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat