15. ledna 2017

Višňová bábovka pro dospělé

4 vejce,180 g moučkového cukru,vanilinový cukr,1/4 l smetany ke šlehání,280 g hladké mouky,kypřící prášek do pečiva,400-500 g višní,trochu hrubé mouky na obalení,tuk na vymazání formy,hrubá mouka na vysypání formy
višňová poleva : 150 g moučkového cukru,1 PL horké vody,2 PL griotky (popřípadě rumu)
Nejdříve višně propláchneme, necháme okapat a vypeckujeme je. Žloutky utřeme s cukrem moučkovým a vanilinovým do pěny a vmícháme smetanu. Přidáme prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevně ušlehaný sníh z bílků. Polovinu těsta rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy, poklademe višněmi poprášenými hrubou moukou a zakryjeme zbývajícím těstem. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme.Upečenou bábovku necháme vychladnout a ozdobíme polevou.
Příprava polevy : Cukr zalijeme horkou vodou, griotkou a umícháme hladkou polevu.
Pokud připravujeme bábovku i pro děti, alkohol nahradíme jakýmkoli sirupem a snížíme dávku cukru, podle vlastní chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat