15. ledna 2017

Kávovo-šlehačková bábovka

4 celá vejce,170 g cukru krupice,270 g polohrubé mouky, šlehačka (250 ml),vanilkový cukr, prášek do pečiva,šťáva z 1 malého citrónu,3 - 4 kávové lžičky rozpustné kávy (Nescafé Espresso), mandle (nemusí být)
Do mísy dáme 4 celá vejce, vanilkový cukr, cukr krupici a šlehačem (metličkama) šleháme. Šlehačku ohřejeme a rozpustíme v ní kávu. K našlehanému těstu přidáme mouku a prášek do pečiva a postupně přiléváme šlehačku s kávou. Zamícháme a přidáme šťávu z citrónu. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme moukou. Těsto do ní nalejeme a dáme péci při cca 170°C asi 45 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat