15. ledna 2017

Trubičky

1 balicek listkoveho testa, hladka mouka na val, zloutek na potreni, mouckovy cukr na posypani
Napln: 1/4 l smetany ke slehani, 1 balicek ztuzovace slehacky
Val pomoucime a listove testo rozvalime na podlouhly plat asi 3 mm silny a siroky 15 cm. Plat radylkem nebo ostrym nozem nakrajime na pruhy siroke 3 cm. Pruhy natacime na formicky tak, ze zacatek pruhu polozime a pritiskneme na uzsi konec kovove trubicky, kterou k sobe otacime a testo tak navinujeme. Testo nesmime pri natacani natahovat ani napinat. Pruhy navinujeme tak, aby sly trochu pres sebe. Konec testa pritiskneme a timto konecem polozime trubicku na vodou proplachnuty plech. Trubicky se tak pri peceni nerozvinou. Horni cast trubicek potreme rozslehanym zloutkem. Plech vlozime do hodne vyhrate trouby. Peceme 5 minut, potom prikon tepla zmirnime a kratce dopeceme dozlatova. Po vyjmuti z trouby nechame trubicky na plechu chvilku vychladnout, pote je lehkym vykroucenim sundame z formicky. Zcela vychladle naplnime slehackou a posypeme cukrem.
Priprava slehacky: dobre vychlazenou smetanu smichame se ztuzovacem a uslehame dohusta.

Žádné komentáře:

Okomentovat