15. ledna 2017

Hŕebínky s ořechovou náplní

1 balicek listoveho testa, hladka mouka na val, 1 zloutek a 2 lzice vody na potreni
Napln: 1 lzice masla nebo rostlineho tuku, 4 lzice mouckoveho cukru, 1 balicek vanilinoveho cukru, 2 vejce, 150 g jemne nastrouhanych jader orechu, 1 lzicka rumu, 1 lzicka citronove stavy, detske piskoty podle potreby
Z vychlazeneho listoveho testa vyvalime na pomucenem vale plat asi 3 mm silny. Pokrajime ho ostrym nozem nebo radlykem na ctverce o velikosti strany asi 10 cm. Do stredu ctvercu dame lzickou napln, okraje potreme rozslehanym zloutkem s vodou, v puli prelozime a lehce stiskneme. Na jedne strane testo nekolikrat ostrym nozem narizneme a hrebinky trochu prohneme smerem ven, aby se zuby rozevrely. Preneseme je na plech vyplachnuty studenou vodou a potreme rozslehanym zloutkem. Vlozime do hodne vyhrate trouby a peceme nejdrive zprudka, potom prikon tepla zmirnime. Dozlatova upecene hrebinky nechame vychladnout.
napln: Do misky dmae zmekly tuk a spolu s mouckovym a vanilinovym cukrem utreme do peny. Pridame vejce, jemne nastrouhane orechy, rum, citronovou stavu a vse dobre promichame. Je-li napln prilis ridka, muzeme ji zahustit nastrouhanymi piskoty.

Žádné komentáře:

Okomentovat