15. ledna 2017

Lehký broskvový koláč

8 cerstvych broskvi, salek malin, pul salku masla nebo margarinu, salek mouky, jeden a pol salku cukru, 2 lzice prasku do peciva, ctvrt lzice soli, salek mleka, lzicku skorice, ctvrt lzicky muskatoveho orisku, slehacku
Priprava: Predhrejte troubu a broskve zatim rozkrajejte na cm siroke platky. V panvi nebo mikrovlnce rozehrejte maslo a vlijte do kulate kolacove formy o prumeru 20 az 30 cm. V male misce smichejte mouku, salek cukru, prasek do peciva a sul. Pridejte mleko a pul salky stavy. Hladkou smes vlijte do dortove formy a navrch vyskladejte skoro vsechny maliny. Pak rozmistete broskve a kolac pocukrujte a posypejte skorici a muskatovym oriskem. Pecte 45 minut. Moucnik podavejte ozdobeny trochou slehacky a zbylymi malinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat