15. ledna 2017

Srnčí hřbet

1 balicek piskotu OPAVIA, 250 g tvarohu, 1 lzice svetle zelatiny, 1 dl mleka, cukr podle chuti, vanilkovy cukr, trocha rumu, 50 g rozinok, susene svestky nebo merunky, slehacka
Zelatinu rozpustime v mlece, susene ovoce nakrajime nadrobno a s rozinkami ho namocime do rumu. Tvaroh rozichame s zelatinou, cukrem a vanilkovym cukrem dokasovite hmoty. Formu na "srnci hrbet" vylozime alobalem, rozlozime v ni piskoty, pokropime rumem, pokryjeme vrstvou zeltainoveho tvarohu a vrstvou rumoveho ovoce a rozinek. Pokracujeme dalsi vrstvou piskotu, tvarohu a ovoce a ukoncime piskoty. Nechame ztuhnout. Pred podavanim vyklopime z formy. Povrch oblozime piskoty a ozdobime slehackou a kousky merunek nebo broskvi z kompotu.  

Žádné komentáře:

Okomentovat