Na napln: 4 pomerance, 2 ruzove grapefruity, 9 g zelatiny, 250 g bileho jogurtu, 50 g mouckoveho cukru, 200 ml smetany na slehani
Z mouky, tuku, cukru, zloutku a prasku do peciva uhneteme hladke testo. Dame je asi na 1 hodinu do chladnicky odpocinout. Kulate formicky vymazeme tukem a vysypeme moukou. Vylozime je testem a v predhrate troube upeceme doruzova. Dorticky vyklopime z formiciek a nechame vychladnout. Ze dvou pomerancu vylisujeme stavu, Zbyle pomerance a grapefruity peclive olupeme a pokrajime na kousky. Jogurt osladime a smichame s pomerancovou a grapefruitovou stavou. Pridame nabobtnalou a v horke tekutine rozpustenou zelatinu. Do prechladleho tuhnouciho kremu opatrne vmichame uslehanou smetanu. Krem naneseme na dorticky a oblozime kousky ovoce.
Žádné komentáře:
Okomentovat