15. ledna 2017

Smetanový dort

1/2 balicku piskotu OPAVIA, 1/2 balicku kakaovych piskotu OPAVIA, 1 vanilkovy puding, 1/2 litru mleka, 2 kelimky zakysane smetany, 1 mensi plechovka ananasu, 1 kelimek smetany ke slehani, 4 lzice cukru, moucky, 1 vanilkovy cukr, trocha rumu, 1 sacek svetle zelatiny, ovoce na ozdobu
Uvarime vanilkovy puding z 1/2 litru mleka, 2 polevkovych lzic cukru a 1/2 balicku vanilkoveho cukru. Po vychladnuti opatrne vmichame rum podle chuti. Vychlazeny puding rozmixujeme. Vyslehame slehacku a jemne do ni vmichame 2 lzice cukru moucky, 1/2 balicku vanilkoveho cukru a zakysanou smetanu. Pro lepsi zatuhnuti pridame zelatinu, pripravenou podle navodu na obalu. Do formy o obsahu asi liter nalijeme polovinu vychlazeneho pudingu, na ktery naskladame stridave zlute a kakaove piskoty OPAVIA. Zalijeme polovinou smetanove hmoty a poklademe kousky ananasu. Opet zalijeme smetanovou hmotou a opet naskladame piskoty. Prekryjeme zbylou polovinou pudinku. Formu zakryjeme alobalem a nechame pul dne v chladnicce tuhnout. Po vychlazeni dezert vyklopime a ozdobime ovocem.

Žádné komentáře:

Okomentovat