15. ledna 2017

Nudlový nákyp se švestkami

Pro 4 osoby: 1 1/2 l mleka, 500 testovin, 100 g piskoveho cukru, 4 vejce, nastrouhany muskatovy orisek, 500 g svestek, 1/2 lzicky mlete skorice, tuk na vymazani plechu
Na posypani: 2 lzice piskoveho cukru, 1/2 lzicky mlete skorice
Nejprve nechame vzkypet litr mleka. V nem pak testoviny asi 12 minut povarime, zaroven vsak do mleka prisypeme 50 g cukru a trochu nastrouhaneho muskatoveho orisku. Kdyz se testoviny uvari, slijeme je, nezapomeneme proplachnout studenou vodou, aby se k sobe nelepily, a dame odkapat. Mezitim odstopkujeme, omyjeme, vypeckujeme a nactvrtime vsechny svestky. Pote si pripravime zapekaci misku, kterou vymazeme tukem. Do ni pak klademe uvarene a dobre odkapane testoviny a ctvrtky svestek.
Rozslehame zbytek studeneho mleka, 4 vajicka, zbyvajici cukr a skorici. Touto smesi pak zalijeme jiz pripraveny nakyp v zapekaci miske. Vse dame peci do rozpalene trouby na priblizne 45 minut. Mezitim smichame cukr s mletou skorici, cimz si pripravime smes na posypani jiz peceneho svestkoveho nakypu. Lze ho podavat nejen teply, ale i jako studeny moucnik.

Žádné komentáře:

Okomentovat