15. ledna 2017

Čokoládový koláč s drobenkou

Na 24 kousku: Na drobenku: 125 g hrube nebo polohrube mouky, 50 g piskoveho cukru, 1 vanilinovy cukr, 75 g masla nebo rostlineho tuku
Na testo: 400 g polohrube mouky, 125 g moucoveho cukru, 1 vanilinovy cukr, 250 g masla nebo rostlineho tuku, 4 vejce, 100 g skrobove moucky, 1 prasek do peciva, 50 g kakaoveho prasku, 100 ml mleka, 2 merunkove nebo broskvove kompoty, tuk na vymazani, cukr na posypani
Do mouky rozkrajime vychlazeny tuk. Pridame piskovy a vanilinovy cukr a rychle rukama uhneteme drobenku.mNa testo uslehame zbyly tuk s cukrem a vanilinovym cukrem. Postupne pridame cela vejce a nakonec mouku, do ktere jsme promichali skrob, kakao a prasek do peciva, a podle potreby mleko. Testo naneseme na tukem vymazany plech.
Kompot scedime a ovoce nakrajime na vetsi kostky. Poklademe je na testo a huste posypeme drobenkou. Kolac v troube peceme asi 25 minut.
Prochladly moucnik pocukrujeme a nakrajime na tenke rezy. Podavame napriklad s citronovou slehackou.

Žádné komentáře:

Okomentovat