Ve slupce uvařené brambory nastrouháme a s moukou, solí a 1 vejcem vypracujeme bramborové těsto. Těsto rozválíme na silný plát, do středu dáme nejprve uvařené klobásy a stočíme do válce. Boky dobře utěsníme, válec potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při střední teplotě 20 min. Potom potřeme opět vajíčkem, posypeme sýrem a dopečeme. Trošku necháme vychladnout, krájíme na kousky asi 5 cm silné a podáváme s dušeným zelím (připraveným podle svého gusta).
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
18. ledna 2017
Klobása v bramborovém těstě
500 g brambor, 2 vejce, 2 nožičky klobásy, 100 g strouhaného sýra, sůl, mouka podle potřeby
Ve slupce uvařené brambory nastrouháme a s moukou, solí a 1 vejcem vypracujeme bramborové těsto. Těsto rozválíme na silný plát, do středu dáme nejprve uvařené klobásy a stočíme do válce. Boky dobře utěsníme, válec potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při střední teplotě 20 min. Potom potřeme opět vajíčkem, posypeme sýrem a dopečeme. Trošku necháme vychladnout, krájíme na kousky asi 5 cm silné a podáváme s dušeným zelím (připraveným podle svého gusta).
Ve slupce uvařené brambory nastrouháme a s moukou, solí a 1 vejcem vypracujeme bramborové těsto. Těsto rozválíme na silný plát, do středu dáme nejprve uvařené klobásy a stočíme do válce. Boky dobře utěsníme, válec potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při střední teplotě 20 min. Potom potřeme opět vajíčkem, posypeme sýrem a dopečeme. Trošku necháme vychladnout, krájíme na kousky asi 5 cm silné a podáváme s dušeným zelím (připraveným podle svého gusta).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat