16. ledna 2017

Citrónový koláč s lesním ovocem

vše po 350 g - maliny, borůvky, ostružiny, 300g červeného rybízu, 300 g másla, 300 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, nastrouhaná kůra z jednoho citrónu, 7 vajec, 300 g polohrubé mouky, 250 g šlehačky, 1 lžička mleté skořice, 1 balíček prášku do pečiva, tuk a strouhanka na plech
Ovoce opláchneme a necháme odkapat. Tuk citrónovou kůru, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáváme postupně vejce a třeme dále. Do vaječné hmoty přimícháme mouku s práškem do pečiva. Plech vymažeme a vysypeme strouhankou a nalijeme na něj těsto. Poklademe ho 3/4 připraveného ovoce a v předehřáté troubě pečeme při 175°C asi 20-25 minut dozlatova. Hotový koláč vyndáme z trouby, necháme jej vystydnout. Pak jej ozdobíme zbytkem ovoce. Podáváme se šlehačkou, do níž jsme opatrně vmíchali lžičku mleté skořice.

Žádné komentáře:

Okomentovat