15. ledna 2017

Bílý mouřenín

3 žloutky,230 g cukru,2 balíčky vanilinového cukru,2 kapky pečivového oleje s mandlovou příchutí,150 g bílé strouhanky,1/4 balíčku prášku do pečiva,sníh ze 3 bílků,šlehačka podle přání
poleva : 70 g čokolády, 70 g másla
Žloutky a cukr třeme do zpěnění, přidáme ostatní přísady a nakonec tuhý sníh. Pečeme v dobře vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formě asi 40min. při středním ohni. Vystydlou bábovku přetáhneme čokoládovou polevou a do středu navršíme čepici šlehačky.
Poleva : V rozpuštěné čokoládě necháme změknout máslo, hladce vymícháme a koláč tím přelijeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat