Z květáku ořežeme drobné růžičky a vkládáme je do menšího množství vařící vody. Dáváme pozor, aby se nepřevařily, potom je vyndáme. Další část květáku hrubě nastrouháme a vaříme s vodou a nakrájenými brambory do měkka. Prolisujeme nebo rozmixujeme a zředíme horkým mlékem. Přidáme uvařené růžičky květáku, smetanu, sůl a zelenou petrželku.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
15. ledna 2017
Bílá polévka s květákem
střední květák, 400 g brambor, 0,5 l mléka, trochu sladké smetany, sůl, zelená petrželka
Z květáku ořežeme drobné růžičky a vkládáme je do menšího množství vařící vody. Dáváme pozor, aby se nepřevařily, potom je vyndáme. Další část květáku hrubě nastrouháme a vaříme s vodou a nakrájenými brambory do měkka. Prolisujeme nebo rozmixujeme a zředíme horkým mlékem. Přidáme uvařené růžičky květáku, smetanu, sůl a zelenou petrželku.
Z květáku ořežeme drobné růžičky a vkládáme je do menšího množství vařící vody. Dáváme pozor, aby se nepřevařily, potom je vyndáme. Další část květáku hrubě nastrouháme a vaříme s vodou a nakrájenými brambory do měkka. Prolisujeme nebo rozmixujeme a zředíme horkým mlékem. Přidáme uvařené růžičky květáku, smetanu, sůl a zelenou petrželku.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat